Dankort

Det velkendte og meget brugte dankort blev skabt tilbage i år 1981, og er en betalingsmulighed, hvor der ikke er nogle gebyr på, hvilket adskiller sig fra andre korttyper som Visa og MasterCard, hvor man typisk betaler et mindre gebyr hver eneste gang.

Ser man historisk på dankortet, så bliver det faktisk stadigvæk brugt flittigt rundt omkring i de danske forretninger både på nettet og i de fysiske butikker. Der er tilmed nogle butikker som udelukkende tager Dankort og kontanter, fordi de ønsker at undgå alle de mange gebyrer, som man kan være udsat for, hvis man benytter sig af f.eks Mastercard og Visa.

Forskellen mellem Visa/Dankort overfor Dankort

Credit cardsDer er mange mennesker som ikke kender forskellen mellem visa/dankort og almindeligt dankort.

Forskellen er, at man med et visa/dankort kan bruge kortet rundt omkring i hele verden, hvilket man ikke kan med et almindeligt dankort, for som navnet antyder, så er et DANkort noget, som skal skal bruges her i landet.

Fordelen ved at have et Visa/Dankort frem for et almindeligt dankort er altså, at du både vil kunne betale de steder, der udelukkende tager imod dankort, samtidig med, at du også vil kunne betale de steder, som også tager imod Visa. Dette er super smart.

Udviklingen i brug af Dankort

Ser man historisk på det, er Visa/Dankort ikke noget, som man kunne få i den spæde begyndelse tilbage i år 1981. Dengang var der kun noget der hed Dankort, som man kun kunne bruge i Danmark. Men med årene kom Visa/dankortet til, og det er faktisk gået hen og blevet et meget stort og udbredt kort rundt omkring i landet, da det kan bruges rigtig mange steder.

En generel tendens, som man ser i hele branchen for betalingskort, så er der en ting, som går igen rigtig mange gange. Det der går igen ved alle typer af nye kort der kommer til er fleksibilitet. Det er vigtigt for folk, at de ikke skal have 30 forskellige typer af kort i deres pung, da det blot er til slæb, og derfor vil folk hellere benytte smarte og praktiske kort, som kan bruges flere forskellige steder, og i dette tilfælde kan kortet jo faktisk bruges verden over, da Visa nok er verdens absolut største betalingskort.

Hvad koster det at anskaffe sig et dankort?

Det er svært at sige præcis hvad det koster at anskaffe sig et dankort, for det kommer først og fremmest an på, om du er på jagt efter et visa/dankort, eller om du hellere blot vil have et ganske almindeligt og gammeldags dankort. Uanset hvilken du vælger, så skal du have fat i din bank, for at du kan få lavet et sådant kort

Du kan som udgangspunkt regne med, at du skal betale en pris for at få lavet dit kort, hvis det er et visa/dankort, som du godt kunne tænke dig, og det vil typisk ikke koste noget, at få lavet et almindeligt dankort. Dog skal du være opmærksom på, at et dankort udelukkende kan bruges i Danmark.

Et Visa/dankort kan bruges verdens over, men hvis du tager til udlandet og bruger dit Visa/Dankort, skal du forvente, at der vil blive trukket et gebyr, når du køber en vare eller et produkt i udlandet.