Alternativer til betalingskort

Der findes rigtig mange alternativer til de mange nuværende og velkendte betalingskortløsninger, og her kan du se en liste over nogle af de mest kendte alternativer, der findes til til traditionelle betalingkort.

PayPal

Er en online betalingsmulighed, som er rigtig smart. Det er en service der gør det muligt at flytte penge fra sin PayPal-konto og over på en bankkonto, eller blot til en anden persons PayPal-konto. Pengene kan både flyttes over på din egen konto, eller de kan flyttes over på en andens bankkonto.

Når man bruger PayPal, skal man være opmærksom på, at man bliver pålagt et mindre gebyr, når man overføre penge. Dette vil sige, at hvis man f.eks skal overføre 100 kr fra sin PayPal til en bankkonto, vil det beløb der reelt set går ind på ens bankkonto være en anelse mindre end 100 kr. Det skyldes det gebyr PayPal har. Dog er der den fordel ved PayPal, at det kun koster dig penge den ene vej. Du betaler altså udelukkende penge, når der skal trækkes penge direkte ud på din bankkonto. Hvis du overføre nogle penge til en anden, som har PayPal, så betales der altså intet gebyr. Først på det tidspunkt, at der bliver trukket penge ud på en bankonto.

PayPal har rigtig høj sikkerhed, og det vægtes højt, at du trygt og roligt kan overføre penge igennem PayPal’s betalingssystem.

WesternUnion

WesternUnion er et koncept, som er skabt med præcis samme formål som PayPal. Idéen er mere eller mindre den samme, og det er faktisk 100% gratis at tilmelde sig Western Union. WesternUnion er et meget kendt og udbredt koncept rundt omkring i hele verden, og man kan benytte sig af firmaet i over 200 lande.

WesternUnion tilbyder desuden også, at du kan få et såkaldt gold!card, som giver dig en lang række forskellige fordele, når du skal overføre penge frem og tilbage. En af de fordele du blandt andet får, er at du får en SMS, når der er sket en overførsel. Dette er super smart og praktisk.

MobilePay

MobilePay er et nyere og super smart koncept, der gør overførslen er penge enormt let. Det er nu langt nemmere at overføre penge end det tidligere har været, da du direkte fra din smartphone kan

Med MobilePay kan man sende op til 1.500 kr pr dag, og op til 50.000 kr pr år. Der er en begrænsning på, men for mindre overførsler af pengebeløb, er det et super smart koncept.

MobilePay er i bund og grund blot en app, som giver dig mulighed for at overføre penge via. din smartphone.

Et super smart alternativ til f.eks netbank, som helt sikkert vil blive mere og mere udbredt med tiden.

Square & iZettle

Square minder faktisk på rigtig mange måder om MobilePay, og tanken er den samme. Der findes i USA et par forskellige af disse koncepter, hvor de største hedder Square og iZettle. Konceptet er enkelt. Hvis du f.eks skal have betalt en regning på 100 kr, så kan du gøre det enten via. din iPad eller din iPhone. Dette er super smart og praktisk, og er jo i bund og grund samme koncept som MobilePay. Square og iZettle er begge koncepter, som er mest udbredte i USA, og ikke så meget herhjemme, hvor det hovedsageligt er MobilePay, der bliver brugt. Både Sqaure og iZettle tager begge 2,75% i gebyrer, når der betales en regning.

En fordel ved at bruge disse koncepter er, at du får en påmindelse på din iPad eller din iPhone hver eneste gang, der er kommet en betaling ind til dig, hvilket er super smart og dejligt, så du altid kan følge med i din privatøkonomi.

Bitcoins

Bitcoins er for alvor noget, som har revolutioneret markedet verden over. Det er et meget anderledes og specielt koncept, og det er en form for digital valuta.

Det som adskiller Bitcoins fra andre typer af valutaer er, at den er decentraliseret. Det vil sige, at den altså ikke på nogen måde er tilknyttet nogle centrale pengeudsteder.

En anden ting der er specielt ved Bitcoins er, at det der bestemmer hvor mange Bitcoins der findes er, hvor mange skiftende ejerskab der har været over hver enkelt Bitcoin.

Bitcoins er baseret på det som hedder en deflationsøkonomi. Det vil sige, at en Bitcoin stiger i værdi, jo større efterspørgslen på valutaen er.

Og efterspørgslen på Bitcoins er kun blevet højere og højere siden de kom til verden i år 2009, hvor hele konceptet blev skabt af Satoshi Nakamoto.

Man kan nemlig allerede nu finde en række forskellige forretninger, som sælger varer for denne valuta rundt omkring i hele verden. Dog er Bitcoins ikke så udbredt i Danmark, som det er rundt omkring i andre lande. Dog er det på vej til Danmark, hvor man også på sigt vil kunne bruge

Forkortelsen af Bitcoins er BTC.

Flere nye betalingsløsninger kommer til

Ovenstående liste over forskellige typer af betalingsløsninger er blot et lille udpluk af de mange forskellige typer af betalingsløsninger, der findes den dag i dag. Der findes allerede nu rigtig mange forskellige typer af betalingskort, og der kommer konstant flere forskellige til med årene. Flere af ovenstående betalingsmuligheder er blevet store på trods af, at de er forholdsvis nye, og der vil helt sikkert være flere på vej.

Der ses en klar udvikling blandt de nyere alternativer til betalingskort, som er begyndt at komme. Man ser den udvikling, at en meget lang række af de nye alternativer der kommer er meget fleksible, og de nye tjenester skiller sig meget ud fra de traditionelle betalingskort, som man ser på markedet, som f.eks Visa og Mastercard.

Denne tendens til at folk ønsker fleksibilitet er ikke ny. Det startede for flere år tilbage, og det er ikke blot i Danmark, man kan se denne udvikling, hvor flere og flere mennesker er interesserede i at få en fleksibel løsning, hvor de får en række fordele. Et rigtig godt eksempel på et betalingskort, som er fleksibelt, og som er blevet meget populært i Danmark er visa/dankort, som er et kort der kombinerer et almindeligt visakort med et dankort. Kortet kan siges at være en efterfølger til det oprindelige dankort, som blev lavet tilbage i år 1981, hvor dankortet dengang udelukkende kunne bruges i danske butikker.

Sådan er det dog ikke længere for efter at visa/dankortet kom til verden, er det blevet et enormt populært og ikke mindst praktisk kort, og det er der en rigtig god grund til. Visa/dankortet har nemlig udfyldt danskernes hang til de praktiske kort, som kan benyttes flere forskellige steder rundt omkring i hele verden. Visa/dankortet giver nemlig mulighed for, at man kan bruge det samme kort på betalinger herhjemme i Danmark, som man kan i udlandet. I udlandet kan Visa/dankortet bruges som et ganske almindeligt Visa-kort. Dog skal du være opmærksom på, at når du tager dit visa/dankort med til udlandet og køber ting, skal du betale et gebyr på hver enkelt transaktion til Visa. Bruger du kortet herhjemme, i de butikker, hvor de tager dankort, betaler du ikke for at bruge kortet ved hver enkelt transaktion. Så der ses en helt klar tendens til, at folk er mere ivrige efter at få fleksible løsninger, der gør, at de ikke længere bliver nødt til at have en masse forskellige kort i pungen.

Af samme årsag er en række af alle disse forskellige typer af mobil-betalinger også kommet til. Det er super smart og praktisk, at man den dag i dag ikke længere behøves at gå ned i banken eller til at logge på netbank med sit NemID for at overføre penge. Det er super smart, og det er en trend som breder sig mere og mere. Det har dog både sine fordele og ulemper, men overordnet set er det meget praktisk, og det er vellidt blandt befolkningen.

Hele denne udvikling vil formentlig fortsætte hen over de kommende år, og hvad der måtte komme af nye spændende betalingsløsninger må tiden vise!