Betalingskort i Danmark – hvilke – og hvorfor?

Dankort_359640aDer findes som bekendt rigtig mange forskellige og ikke mindst populære betalingskortløsninger i Danmark. Nogle er mere udbredte end andre, og nogle er billigere at bruge end andre.

Du får her en kort og enkelt opsummering af de forskellige typer af betalingskort, som du kan få i Danmark (Opsummeringen er over de mest populære betalingskort i Danmark):

Visa – det populæreste betalingskort i hele verden

Et meget populært betalingskort og formentlig også det absolut mest udbredte betalingskort i hele verden. Et Visakort koster et bestemt gebyr at bruge, når man skal købe varer med det. Kortet kan bruges i næsten alle webshops og fysiske butikker rundt omkring i hele verden.

Mastercard – kortet alle danskere er vilde med

Mastercard er også en verdens absolut største og mest udbredte typer af betalingskort, som kan bruges i langt de fleste butikker, fysisk såvel som webshops rundt omkring i hele verden. MasterCard koster ligesom de fleste andre betalingskort også et beløb at bruge.

Diners Club – populært i USA og udvkilingslande

Et betalingskort som minder rigtig meget om mange andre af verdens mest populære kort – dog med en mindre forskel. Man får en masse fordele i form af rabatordninger til en lang række gode tilbud på nogle forskellige ting, hvis man har et kort fra Diners Club. Der er flere forskellige typer af Diners Club kort, og der kan også opnåes rabatter igennem SAS EuroBonus.

 MobilePay – Danske Banks’ wonderkid – fremtiden?

Er en anderledes men samtidig super praktisk måde at betale og overføre penge på, hvor man direkte fra sin smartphone kan overføre penge f.eks til sine venner eller veninder, hvis man har lånt penge af dem eller lign.

Der er både fordele og ulemper ved at benytte sig af MobilePay. Fordelen ved at bruge MobilePay er, at man får et system, som er meget praktisk, og som gør, at man let og hurtigt er i stand til at overføre penge.

Ulempen er, at der er begrænsning på det beløb, som du kan overføre, hvilket gør, at det ikke kan bruges i alle situationer. MobilePay er nemlig skabt til at man kan overføre mindre pengebeløb, og derfor er der en grænse på overførsler, som ligger 1500 kr pr dag og 50.000 kr pr år.

PayPal – E-Handel og sende penge til familie-tjeneste

PayPal giver mulighed for at overføre penge fra sin PayPal-konto og direkte til sin egen eller andres bankkonto. PayPal bliver brugt flere forskellige steder her i landet. Det bliver blandt andet brugt på DBA til en lang række handler, hvor man kan betale for en vare igennem sin PayPal-konto. Et smart koncept som har eksisteret i flere år, og som bliver brugt af mange millioner mennesker verden over.

Fordelen ved at bruge PayPal er, at det er forholdsvis fleksibelt, og at det er nemt at benytte sig af, da det er et meget nemt og brugervenligt system. Når du logger på Paypal behøves du ikke sidde og fumle med NemID eller lign. for at logge på. Det eneste det kræver for at logge på din PayPal-konto er blot, at du har et brugernavn og en adgangskode, og det er super enkelt og let at oprette.

Ulempen ved at benytte PayPal er, at du skal regne med, at der vil blive trukket et gebyr, og det kan du ikke undgå. Hvis du f.eks skal købe en vare på DBA, og du overfører 500 kr til vedkommende, så vil vedkommende skulle betale et bestemt gebyr af de 500 kr. Det koster dermed ikke noget, at sætte penge ind på sin PayPal-konto fra sin bankkonto, og det koster heller ikke noget at flytte pengene fra en konto til en anden. Det koster udelukkende et gebyr, når man skal have sine penge flyttet fra sin PayPal-konto og ud på sin bank-konto. Her skal man forvente, at der vil blive trukket et procentvis gebyr, af det beløb, som man overfører.